I-16 typ 10 - baza ICM - 1:72

Galeria Modeli Ukończonych
Mikolaj75
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
http://meble-wroclawskie.pl
Kontakt:

I-16 typ 10 - baza ICM - 1:72

Post autor: Mikolaj75 »

Hej, wreszcie jakiś samolocik po wielu miesiącach od MiG-a w 144. Przedpremierowo wrzucam, mocno przerobiony aby zredukować w zestawowego typu 24 na 10.
Przy okazji - wszystkich przepraszam za moją znikomą aktywność w Łasku, byłem skrajnie przeziębiony i nawet trochę zły na siebie, że zamiast zostać w chacie wygrała chęć jazdy na imprezę po bodajże 2 latach posuchy :?

A teraz Szczurek (czyli Rata - taką ksywkę obok Mosca nadali mu w Hiszpanii):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łukasz
LCDR Lieutenant Commander
Kontakt:

Re: I-16 typ 10 - baza ICM - 1:72

Post autor: Łukasz »

No to już jest jasne czemu ostatnio nie było za wiele słychać w Twoich warsztatach.
Widzę, że dalej wyszukujesz i budujesz modele w ciekawych malowaniach.
A sam model bardzo fajny, świetnie "z ręki" pomalowany. Te jaśniejsze paski na górze skrzydła to malowałeś po czy przed naniesieniem kolorów kamuflażu?
Nie wiem jakie elementy w nim przerabiałeś ale jak zwykle czystość i dokładność wykonania jest na najwyższym poziomie.
Gratuluję jeszcze raz kolejnego świetnego modelu.
Czekam jeszcze tylko na podstawkę.

Awatar użytkownika
Woit
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Woit »

Obserwowałem Twoje zmagania z tym modelem na PWM. Model, jak wszystkie spod Twojej ręki, pierwsza klasa.
Tak sobie myślę, że za co się nie weźmiesz to przemieniasz to w złoto. Jaka by to nie była szkarada to na Twoim warsztacie przeistacza się w coś interesującego. Taki cudotwórca jesteś. Brzydkie kaczątka w łabędzie zmieniasz. Wodę w wino (tu się wielu by ucieszyło :twisted:). Jesteś modelarskim Chrystusem :D (nie chcę urazić Waszych uczuć religijnych).
Pozdrawiam, Woit
Obrazek

Mikolaj75
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Mikolaj75 »

Ło rany, Woit... Mocny tekst.. Ale cieszę się, że się podoba.
Łukasz - oznaczenia, zarówno białe jak i czarne na skrzydłach były malowane po kamuflażu. Przy delikatnym operowaniu mi najlepiej sprawdza się biała farba Bilmodel. Warstwy cieniutkie a kryje pięknie.
Podstawka będzie, waham się między szarą klasyką z czarnym kołem w rogu a postawieniem go na piachu...

Awatar użytkownika
Pablo
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Pablo »

Mikołaj jak zawsze klasa! Sama konstrukcja niepozorna i nawet można powiedzieć, że wygląda komicznie ;) Wrzucaj tu częściej fotki nie tylko z galerii końcowej ale również warsztatowe ;)

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ