F-16N / VF-45 / Tamiya 1:48

Galeria Modeli Ukończonych
Awatar użytkownika
Pastor
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
http://meble-wroclawskie.pl
Kontakt:

F-16N / VF-45 / Tamiya 1:48

Post autor: Pastor »

Aby nie było, że nic w tym roku nie zrobiłem. Na razie zdjęcia. Opis i zdjęcia z budowy wrzucę później.
Zdjęcia jak zawsze Maestro Woit :ugeek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Składniki:
Obrazek
Who Dat Nation!

"Here's to us, the RED RIPPERS – a damn bunch of gin drinking, bologna slinging, two-balled, he-man bastards!"

Awatar użytkownika
Woit
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Re: F-16N / VF-45 / Tamiya 1:48

Post autor: Woit »

W końcu :D
Ciekawe malowanie. Na plus dysza, kokpit, wkład własny i ogólne wrażenie - świetna prezencja 8-)
Na minus, kalki na górze, musiała to być straszna cerata skoro w takie linie nie powchodziły :cry:
Obcując z tym modelem nakręciłem się jeszcze bardziej na jakiegoś Vipera :mrgreen:
Tak czy siak gratuluję modelu i czekamy na jego oficjalną/publiczną prezentację.
Pozdrawiam, Woit
Obrazek

DarekBear
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: DarekBear »

Fajny :)
Zmęczony, ale tak subtelnie :)
No i nietuzinkowe malowanie.

Dobra robota :)

Awatar użytkownika
Turecki
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Turecki »

Mam nadzieje że Kondziu nie zabijesz mnie za to ale muszę dorzucić krople goryczy.. przejrzałem foty dostępne i widzę że tutaj plamy są tak "transparentne" że psują efekt końcowy... a na fotkach masz oddzielne widoczne kolory kamuflażu tam farba była pełne krycie...dopiero na pełnym kryciu coś się działo i same przejścia były ostrzejsze... barwy są same w sobie kontrowersyjne bo cięzko dobrać coś co bedzie odwzorowywało tamtejsze stare retro foty które jak wiemy miały lekko przekłamane kontrasty..choć pewnie jak ja bedę robił ten egzemplarz i mu podobne to troche bardziej pójde w szarobłękit...ale ta transparentność zwłaszcza samego grzbietu psuje efekt. Gratuluje ukończenia modelu... po tym jak nas przyzwyczaiłeś w swoich poprzednich modelach do "dobrego poziomu" ..tu czuje niedosyt.

Wklejam stronkę którą na szybko wygooglowałem i jest tu kilka tych F-16stek co powinno być wyjaśnieniem na czym jest oparta moja konkluzja.

https://www.seaforces.org/usnair/VF/Fig ... ron-45.htm

Awatar użytkownika
Pastor
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Pastor »

Turek,
wiem, kolory są skopane i dlatego tak długo nie umieszczałem ani galerii ani nie mogę zabrać się z napisaniem opisu.
Jednym słowem użyłem kolorów FS podanych na kalkach i na stronie F-16.net.
Najpierw kupiłem Hataki Orange ale jak zobaczyłem jak odbiegają od zdjęć dokupiłem AK Real Colors, było to samo, potem jeszcze MRP i kombinowanie z Gunze/Tamiya. Stwierdziłem, że położę na model i będę kombinował z rozjaśnianiem/przyciemnianiem. Efekt widać w różnych miejscach na modelu.

Męczy mnie to strasznie bo chciałbym mieć w kolekcji takiego Vipera więc to na pewno będzie niedługo jeszcze jedna F-16N w tym malowaniu (na bazie nowego Kinetica). Pomysł mam taki: każdy z trzech kolorów zmieszać w stałej proporcji z jakimś jasnoszarobłękitnym kolorem. Kombinowania będzie sporo jak sam zauważyłeś, co zdjęcie te kolory trochę inaczej wyglądają.
Who Dat Nation!

"Here's to us, the RED RIPPERS – a damn bunch of gin drinking, bologna slinging, two-balled, he-man bastards!"

Awatar użytkownika
Rutek
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Rutek »

Następny agresor do kolekcji.
Mnie się podoba, miał być chyba lekko styrany wyszło jak zwykle trochę więcej.
Brawo Kondziu kolejny fajny model.
A te niedociągłości to wina farb i kalek/
Robim co możem i jak potrafim.

Awatar użytkownika
Pablo
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Pablo »

A mnie też się bardzo podoba! Widać, że włożyłeś w niego bardzo dużo pracy, co widać po detalach. Co do malowania to nie sprawdzałem z oryginałem więc się nie wypowiem ;P

Awatar użytkownika
Soszon
Tomcatsky Group
Tomcatsky Group
Kontakt:

Post autor: Soszon »

Gratuluję świetnego modelu! Co do merytoryki- nie wiem, nie znam się, ale... modelarsko- naprawdę piękny! Kamuflaż i podwieszenia robią robotę i przyciągają uwagę. Woit- zdjęcia jak zawsze po mistrzowsku.

Łukasz
LCDR Lieutenant Commander
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Podoba mi się, fajnie pomalowany.
Pewnie ma jakieś mankamenty ale nie psują one ogólnego, pozytywnego odbioru.

ODPOWIEDZ