Przedstawiam galerię mojej najnowszej pracy - Miga-21MF w specjalnym "kruczym' malowaniu ze składu 3.elt w Poznaniu-Krzesinach. Nie pamiętam kiedy kiedy ostatnio sklejałem coś z biało-czerwoną szachownicą ale jeśli pamięć mnie nie myli to były to jeszcze okolice szkoły podstawowej...

Sam zestaw to Edkowy Profipack, z dodatkowych dodatków użyłem również edkowego zestawu z pokrywami wlotu powietrza oraz drabinkę od LP Models. W czasie budowy nie było żadnych problemów, kłopot pojawił się przy kalkach - numer seryjny oraz kruk na stateczniku były stanowczo zbyt jasne i musiałem w sposób chałupniczy to poprawić aby było coś widać. Idealnie nie jest ale z daleka jakoś ujdzie

Model malowany w większości farbami od Tomka Bilkiewicza. Początkowo model miał przedstawiać maszynę w postaci pomnika, taki jaki stoi obecnie w bazie, jednak w czasie budowy zmieniłem decyzję i dokonałem zmian aby przedstawić go jeszcze ze stanu lotnego na płycie lotniska (odpowiednia podstawka za niedługo powstanie).
Na pewno będę wspominał bardzo miło ten model i mam nadzieję, że nie jest to ostatni ołówek w mojej kolekcji