Pora pochwalić się moim najnowszym ulepkiem, początkowo model ten miał powstać w czasie odsiadywania przeze mnie kwarantanny ale przeciągło się to o jakieś 2 miesiące

Model to ukraiński wynalazek mało dotąd znanej firmy AMP, z tego co udało mi się dowiedzieć to większość części w zestawie to przepak Eastern Express pasażerskiego DC-10, natomiast AMP dodało od siebie części do cysterny.
Ogólnie model oceniam na czwórkę (w szkolnej skali). Sporo czasu trzeba poświęcić na obróbkę części oraz dopasowanie niektórych elementów kadłuba. Samemu trzeba się pobawić w przerycie drzwi cargo z przodu kadłuba ponieważ jak już wcześniej wspomniałem, dużo elementów pochodzi z pasażerskiego DC-10.
Dużym plusem zestawu są kalki, dość cienkie ale jednak wytrzymałe na manipulacje

Początkowo miałem go zmalować w biało-szaro-niebieskim kamuflarzu SAC. Jednak po burzliwej rozmowie na skejpie diabły od kości i czaszki przekonały mnie do tzw. schematu Shamu Camo czyli orki

Malowany farbami Gunze. Kolor ciemniejszy zmieszałem samodzielnie poprzez dodanie do gunziaka H301(FS36081) kilku kropel zielonego. Podstawka również wykonana od podstaw we własnym zakresie